​To danske børn tilbage i København efter sag om mulig børnebortførsel til Brasilien

To danske børn, på henholdsvis fire og syv år, er søndag middag landet med fly i København, efter i en længe periode at have været i Brasilien med deres mor, trods at deres fædre havde fuld forældremyndighed.

De to børn fløj fra Brasilien fredag sammen med deres mor, efter en retssag i den nordbrasilianske by Belém, som blev fulgt af de danske myndigheder. De har haft følgeskab af politifolk fra Københavns Politi, siden mellemlanding i Lissabon i Portugal.

Overgivet til de sociale myndigheder
Nu hvor de er tilbage på dansk jord, er børnene overgivet til de sociale myndigheder, med henblik på senere overdragelse til fædrene.
– Jeg er meget glad for, at børnene nu er sikkert tilbage i Danmark. Det var været vores første prioritet fra starten af. I forbindelse med at mor og børn landende i København, blev moderen anholdt og anklagemyndigheden nu vil overveje, hvorvidt der er grundlag for at fremstille hende for en dommer med anmodning om varetægtsfængsling, i lyset af at moderen tidligere har være varetægtsfængslet in absentia for børnebortførsel.

LÆS OGSÅ:  Slog buschauffør i hovedet - ved du, hvem han er?

Da der forestår en længere juridisk proces, kan jeg ikke kommentere yderligere på sagen for nu, siger chefen for afdelingen for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb