10-13-årige piger voldtaget og blufærdighedskrænket – her er dommen

En 34-årig mand fra Randers er torsdag ved Retten i Randers blevet idømt syv års fængsel for flere seksuelle overgreb mod tre piger, der på gerningstidspunktet var mellem 10 og 13 år.

Den 34-årige blev anholdt i december sidste år og har siden siddet varetægtsfængslet i sagen.

Pigerne, som den 34-årige på forskellige måder forgreb sig på, var hans egen datter, hendes veninde og hans niece. Overgrebene spænder fra decideret voldtægt til blufærdighedskrænkelse via Facetime.

Det var netop en videochat med datteren og veninden sidste år, der ledte politiet på sporet af manden, da venindens forældre opdagede, hvad der var sket. Overgrebene på niecen fandt sted tilbage i 2010-2013, og det var først, da hun fandt ud af, at politiet var i gang med at efterforske sagen med de to andre piger, at hun fortalte, hvad hun selv havde været udsat for.

Må ikke have børn på besøg

Under efterforskningen fandt Østjyllands Politi frem til flere tilfælde af overgreb, blandt andet via videoer fundet i mandens hjem.

”Det er en tragisk og ulykkelig sag med grove overgreb mod børn. Det er en sag uden vindere. Alle er tabere i sådan en sag, men jeg håber alligevel, at retssystemet har givet de tre forurettede piger den oprejsning, som retssystemet kan,” siger specialanklager Jesper Rubow

Ud over fængselsstraffen blev den 34-årige idømt bolig-og besøgsforbud. Det vil sige, at han ikke må få besøg af børn eller tage ophold i hjem, hvor der er børn. Derudover skal han betale erstatning til de tre piger.

LÆS OGSÅ:  12-årige Oscar fik kræft: ”At se sit barn så sygt er det værste, vi nogensinde har oplevet”

Den 34-årige erkendte delvist og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.