1000 designere om året uddannes til ledighed

Der sidder tusindvis af ledige designere rundt omkring i de københavnske kældre og nørkler med deres små designprojekter, mens de drømmer om at slå igennem, men drømmen går kun i opfyldelse for et fåtal, oplyser Berlingske.

”Tal fra Forbundet Arkitekter & Designere (FAOD) fra juli i år viser, at hver femte designer er arbejdsløs. Samtidig med at masser af designere går arbejdsløse, pumper designskolerne hvert år nye designere ud af samme støbning.

To store designskoler i Kolding og København, en stribe erhvervsakademier og professionsskoler landet over samt to-tre private designuddannelser producerer årligt i størrelsesordenen 1.000 nyuddannede designere.

Fra samfundets side bliver der ikke taget ansvar for, hvor mange unge der uddannes på designskolerne i forhold til industriens behov. Og derfor uddannes de unge designere til arbejdsløshed”.

24NYT: Selv om Danmark hvert år uddanner et stort antal mennesker til ledighed, generer det ikke de danske vælgere. De bliver ved med at bakke op om de politikere og partier, som er fast besluttet på at fastholde dette enorme spild af menneskelige og økonomiske ressourcer. Læs mere her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)