12-årig dreng overfaldet med kniv af “tre unge mænd”

Kl. 22.10 i går anmeldte en 12-årig dreng fra København, at han netop var blevet truet med en kniv og frarøvet nogle personlige effekter, beklædningsgenstande og kontanter af tre unge mænd, der efterfølgende var flygtet fra stedet.

Flere patruljer kørte til stationsområdet, hvor politiet fik kontakt til den 12-årige og en 14-årig veninde fra Holbæk. De var begge uskadte efter røveriet, der skete, medens de sammen opholdt sig på stationen, inden den 12-årige skulle med toget. Politiet fik klarlagt, at de tre mistænkte røvere kunne have taget en bus væk fra stationsområdet, hvorefter politiet fik kontakt til en lokal bus, hvori tre unge mænd med signalementer som oplyst af offeret og vidnet befandt sig.

Politiet oplyser intet, om de anholdtes etniske baggrund.

Politiet foretog derfor anholdelse af to mænd på 17 og 20 år fra Holbæk samt en 19-årig mand fra Odsherred. Ved anholdelsen havde den 17-årig gemt en kniv på sig, men politiet fandt den i forbindelse med visitationen. Nogle af de røvede effekter blev tillige fundet hos de anholdte, som alle blev bragt til politistationen i Roskilde i forbindelse med efterforskningen i sagen.

Offeret blev senere på aftenen afhentet af sine pårørende, der blev underrettet om sagen, ligesom politiet sørgede for hjemtransport af offerets veninde, så hendes pårørende også kunne blive underrettet om sagen. Det blev klarlagt, at de to mænd på 19 og 20 år havde mindre roller i sagen, hvorfor de efter sigtelse for røveri i forening med den 17-årige og afhøring til sagen blev løsladt i løbet af natten.

LÆS OGSÅ:  Kalundborg: Udsat for røveri af tre mænd med udenlandsk udseende

Den 17-årige forblev i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 13.00 ved Retten i Holbæk med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.