12 års fængsel og udvisning for indsmugling af stor mængde narko

En 21-årig hollandsk mand blev i oktober 2019 anholdt ved grænsen med 29,3 kilo amfetamin og 3,3 kilo MDMA gemt i sin bil. I denne uge fik han sin dom.

En 21-årig mand, hollandsk statsborger, er ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg blevet idømt 12 års fængsel for indsmugling af 29,3 kilo amfetamin og 3,3 kilo MDMA.

I tilgift blev den hollandske mand udvist af Danmark med et indrejseforbud gældende for bestandigt.

Stoppet i Frøslev

Hændelsen fandt sted den 22. oktober 2019 ved Frøslev Grænseovergang, hvor mandens køretøj blev taget ud til kontrol.

I forbindelse med kontrollen fattedes mistanke til den hollandske mand, hvorefter betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi undersøgte køretøjet og fandt den store mængde narkotika gemt i bilens bagagerum.

Den 21-årige mand blev anholdt og har siddet varetægtsfængslet frem til dommen.

– Selvom vi ofte beslaglægger narko, der forsøges smuglet ind i Danmark, så er der i denne sag tale om en ret stor mængde narkotika, som vi med beslaglæggelsen har forhindret i at komme ud på det danske narkomarked, oplyser politikommissær John Müller fra efterforskningsafdelingen i UKA Vest.

Den hollandske mand har under sagen nægtet sig skyldig og tager forbehold for anke til Vestre Landsret.

Dommen blev afsagt tidligere på ugen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.