13 personer med tilknytning til indvandrerbande kendt skyldig i bl.a. grov afpresning, vold, våbenbesiddelse og handel med kokain

13 personer kendt skyldige i stor sag med tråde til LTF

Retten i Roskilde har mandag kendt 13 mænd skyldige for en lang række forhold.

13 mænd i alderen 20 til 35 år er i dag i retten i Roskilde kendt skyldige for bl.a. grov afpresning, vold, våbenbesiddelse og handel med kokain. En enkelt blev i det hele frifundet for våbenbesiddelse.  Hovedparten af forholdende er begået i Køge- og Ringsted-området, og 10 ud af de 13 mænd var alle erklærede medlemmer af den nu forbudte kriminelle gruppering Loyal To Familia (LTF). Retten i Roskilde har i den forbindelse også citeret den såkaldte bandeparagraf § 81 a i skyldskendelsen.

”Vi er meget tilfredse med, at retten i vidt omfang har vurderet beviserne på samme måde som os. Nu er der så alene tilbage, at en passende straf skal udmåles,” siger senioranklager Randi Tvile og specialanklager Anja Lund Liin fra Midt- og Vestsjællands politi.  Sagen blev behandlet under medvirken af nævninge, idet anklagemyndigheden agter at påstå mere end 4 års fængsel for flere af de tiltalte. Den endelige dom forventes afsagt i april måned.