13 personer varetægtsfængslet efter større politiaktion mod bandegruppering

I forlængelse af den koordinerede politiaktion rettet mod en bandegruppering på indre Nørrebro tirsdag den 5. december, har politiet i dag i tre sager fremstillet i alt 13 personer i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Retten i Glostrup
Ved et grundlovsforhør i Retten i Glostrup har efterforskningsfællesskabet, Særlig Efterforskning Øst, fremstillet tre unge mænd på hhv. 35, 30 og 25 år og sigtet dem for grov vold, frihedsberøvelse og afpresning mod tre andre personer, som blev opsøgt af de sigtede i en haveforening i Brøndby den 16. september 2017. Alle tre blev fængslet i foreløbig 14 dage til den 20. december 2017. Retsmødet skete for lukkede døre, og der er nedlagt navneforbud i sagen.

Retten i Helsingør
I dag klokken 09.30 blev fire mænd med forbindelse til bandemiljøet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør, sigtet for i forening at have udøvet afpresning samt for vidnetrusler. De fire blev alle anholdt tirsdag i forbindelse med den større koordinerede aktion. Tre af mændene blev anholdt under selve ransagningerne, mens den fjerde meldte sig selv senere på dagen. Alle fire mænd blev varetægtsfængslet i fire uger, og Nordsjællands Politi skal nu arbejde videre med sagen, hvor flere muligvis kan blive sigtet.

LÆS OGSÅ:  GROTESK – SLIPPER FOR UDVISNING! Afrikaner voldtog 17-årig pige efter at have slået hende i hovedet, holdt hende for munden m.m.

Retten på Frederiksberg
Københavns Politi fremstillede i Retten på Frederiksberg 6 personer, der blev sigtet for kriminalitet, der relaterer sig til den verserende bandekonflikt. De 6 personer blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i isolation frem til 18. december. Retsmødet blev afholdt for dobbelt lukkede døre, hvorfor hverken Københavns Politi eller anklagemyndigheden har yderligere kommentarer til sagen.

I forbindelse med aktionen blev der beslaglagt flere stik- og slagvåben, euforiserende stoffer, ammunition samt en motorcykel.

Gårsdagens aktion var resultatet af nogle længerevarende efterforskninger, og såvel den operative indsats i går, som fremstillingerne i dag er forløbet efter planen. I sagerne forestår nu yderligere efterforskning, og yderligere anholdelser forventes. Den samlede indsats, der involverede flere forskellige politikredse betegnes fra politiets side som særdeles vellykket.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb