14-årig pige udsat for seksuelt overgreb af familiemedlem

En 26-årig mand blev mandag ved Retten i Randers idømt et års ubetinget fængsel for i august sidste år at have krænket en 14-årig pige seksuelt i hans hjem i en by i Favrskov Kommune.

 

Da pigen var mindreårig på gerningstidspunktet blev den 26-årige dømt for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje med et barn under 15 år. Han blev også dømt for blufærdighedskrænkelse af pigen.

Overgrebet skete, da pigen overnattede hos den 26-årige, som hun er i familie med. Ifølge pigens forklaring fik den 26-årige hende til at tage tøjet af og sove nøgen, og han lagde sig efterfølgende ind til hende, hvorefter han bl.a. befamlede hende og lavede samlejebevægelser mellem hendes lår og baller i et længere tidsrum, selvom hun forsøgte at fjerne hans hænder og rykke væk fra ham.

Cirka 14 dage efter fortalte pigen sin mor om overgrebet, og det førte til anmeldelse og senere anholdelse af den 26-årige, der blev afhørt og sigtet.

 

Dømt efter ny lovgivning

I retten nægtede han at have begået overgrebet, men retten fandt pigens forklaring detaljeret, konsistent og troværdig.

”Jeg er naturligvis tilfreds med, at retten – ligesom anklagemyndigheden – vurderede, at forurettede afgav en troværdig forklaring, der sammen med sagens øvrige beviser medførte, at tiltalte blev dømt for overgrebet,” siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 26-årige blev dømt efter en ny lov, der blev indført sidste år.

LÆS OGSÅ:  Kvinde anmeldte seksuelt overgreb ved Botanisk Have – dansk gerningsmand

”Med den nye lovgivning betegnes det altid som voldtægt, hvis en voksen over 22 år har samleje eller andet seksuelt samkvem med et barn under 15 år. Uanset omstændighederne. I denne sag var der tilmed ikke samtykke, da pigen aldrig havde indvilget i berøringerne og havde fjernet hans hånd og forsøgt at fjerne sig fra ham, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 26-årige var ud over overgrebet tiltalt for at have truet en 18-årig mand på livet, men det forhold blev han frikendt for.

Han ankede dommen for overgrebet med påstand om frifindelse.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)