16- og 18-årige sparkede voldsoffer i hovedet og truede med kniv

Foto: Rigspolitiet

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 13.00

En 16-årig dreng og en 18-årig mand fremstilles i dag for Retten i Aarhus kl. 13.00. De er begge sigtet for røveri, databedrageri og frihedsberøvelse begået i forbindelse med to episoder, hvor de angiveligt har kørt pirattaxakørsel.

Den ene episode fandt den sted den 9. september 2017 kl. ca. 00.10 i Rådhusparken i Aarhus. Her er de to mistænkt for at have frarøvet en mand hans taske, pung og mobiltelefon. Desuden blev manden tvunget til at udlevere sin pinkode til sit dankort. I forbindelse med røveriet blev manden blandt andet sparket i hovedet og truet med en kniv. Gerningsmændene hævede efterfølgende flere tusinde kroner fra den forurettedes dankort.

Den anden episode fandt sted samme nat kl. ca. 04.45, hvor de to er mistænkt for at have kørt pirattaxakørsel for en mand fra Klostertorv i Aarhus. Her blev manden kørt rundt i byen  i flere timer mod sin vilje, han fik frataget sit dankort, ligesom gerningsmændene truede ham til at udlevere sin pinkode. I forbindelse med røveriet blev manden tildelt to slag i ansigtet og truet med en kniv. Også her blev dankortet misbrugt for flere tusinde kroner.

Det er efterforskningen af de to røverier, der gør, at Østjyllands Politi mistænker de to mænd. Begge sidder allerede varetægtsfængslet for lignende kriminalitet.