16-årig dreng anholdt – sigtet for at sætte ild på skole

Forsætlig brandstiftelse – Stænget, Orø – Holbæk

Kl. 13.11 kom et alarmopkald om brand på et skole- og behandlingshjem på Orø. Der var kraftig røg på 1.salen, hvor en 16-årig dreng var mistænkt for at have startet branden på sit værelse. Politi, sognefoged og brandvæsen blev sendt til stedet. Politiets indsatsleder, indsatsleder brand og en ambulance tog over med trækfærgen.

Ilden blev hurtigt slukket på stedet, og branden blev begrænset til drengens værelse, der fik røg og sodskader. Ingen personer kom alvorligt til skade, men to ansatte på stedet blev tilset for røgforgiftning i ambulancen. Politiet ledte efter drengen, som havde gemt sig efter branden.

Han blev anholdt på et udendørs areal tæt ved skolen uden dramatik. Han blev sigtet for forsætlig brandstiftelse, blev transporteret til sygehuset for at blive undersøgt fysisk og psykisk. Sagen blev efterfølgende vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille den 16-årige i grundlovsforhør.

Drengen blev derfor løsladt og overdraget til de sociale myndigheder, som sørgede for en anden opholdsplads til drengen. Politiets brandefterforskere har i dag undersøgt brandstedet, for at belyse omstændighederne omkring branden nøje.