Mandag aften fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en kvinde, hvis 17-årige søn tidligere på dagen havde været lidt for god af sig, da han ville hjælpe et par unge mænd i nød. Den 17-årige dreng var kl. 17.50 blev kontaktet af de to mænd på strøget i Aarhus. De fortalte, at de havde brug for nogle penge, men at deres kreditkort var blevet spærret.
De spurgte, om den 17-årige dreng ville hæve pengene til dem, hvorefter de med det samme ville overføre beløbet til hans konto. De tilbød endda at overføre lidt ekstra penge som tak for hjælpen, hvilket den 17-årige dog ikke ville tage imod. Men han indvilligede i at hjælpe, da den ene af dem viste ham, at han havde nok penge på sin konto til at kunne overføre det aftalte beløb. Efterfølgende var pengene, som aftalt, blevet overført til den 17-åriges konto.
Ovenstående kan virke ganske uskyldigt, og de to mænd overførte jo også pengene som aftalt. Men det er en fremgangsmåde, politiet tidligere har set, og som kan være en metode til at hvidvaske penge, der kan stamme fra kriminelle aktiviteter. Den 17-årige er formentlig blevet brugt som et såkaldt muldyr, og kan, helt uforvarende, have hjulpet med at sløre et spor til nogle kriminelle.
Det gode råd fra politiet er, at man altid siger nej, hvis fremmede personer spørger, om man vil hæve kontanter til dem, mod at de så sætter pengene (ofte plus lidt ekstra) ind på ens konto. Man risikerer at medvirke til hvidvask af penge, og så havner man pludselig i en situation, hvor man også selv kan risikere at blive sigtet for at have gjort noget strafbart.