18 personer anholdt i stor narkoaktion – over et ton hash beslaglagt

Hash
Arkivbillede.

Efter en stor koordineret europæisk politiaktion med Særlig Efterforskning Vest (SEV) i spidsen er 18 personer blevet anholdt. De sigtes for at være en del af international narkoring, der har smuglet flere tons hash, som bl.a. er endt flere steder i Danmark.

Politiet i Danmark, Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien slog onsdag til i en nøje planlagt og koordineret aktion efter flere måneders efterforskning. Ud over udenlandsk politi fik SEV god assistance fra Sydøstjyllands – , Nordjyllands – og Østjyllands Politi.

14 blev anholdt i Danmark, tre i Sverige og en i Holland.

Under efterforskningen af narkoorganisationen har politiet beslaglagt i alt 1.324 kilo hash og 11 kilo kokain. Heraf  510 kilo hash under onsdagens aktion. Derudover er der blevet beslaglagt store pengebeløb.

I forbindelse med indsatsen er der foretaget en lang række ransagninger og undersøgelser i andre lande, der også har ført politiet på sporet af andre narkosager med andre gerningsmænd. I de andre sager er der samlet blevet beslaglagt yderligere 500 kilo hash, 42 liter amfetaminolie, der svarer til ca. 160 kilo amfetamin, 20 kilo kokain, to kilo heroin og 88 kilo amfetamin.

Politiinspektør Brian Olsen, leder af SEV, fremhæver det gode tværgående samarbejde, der også har involveret Eurojust (Den Europæiske Enhed for Retligt Samarbejde ) og NEC (Politiets Nationale Efterforskningscenter).

– Vi har løbende holdt møder rundt i Europa for at koordinere indsatsen, så vi kunne slå til på det rigtige tidspunkt. Det er det gode samarbejde på tværs af kreds- og landegrænser, der gør, at vi har kunnet optrevle så stor en narkoorganisation og få en meget stor mængde narko væk fra gaden, siger Brian Olsen.

Hovedparten af de anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør i løbet af torsdag.

**

Om Særlig Efterforskning Vest
Særlig Efterforskning Vest (SEV) er en tværgående enhed, der arbejder med organiseret kriminalitet på tværs af politikredsene i Jylland og på Fyn. SEV er forankret i Østjyllands politikreds.

Kommentarer