1813. Respektløs betjening af borgerne i julen


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Så er det “kun” fjerde år i træk, at akuttelefonen 1813 igen havde en respektløs betjening af borgerne i Region Hovedstaden. Hvad pokker ligner det, at der skal ventes mere end to timer. Det er respektløst og dårlig forberedt fra såvel Regionsformand, koncern- og akutdirektion og desværre bakket op af et stort flertal af mere end politiserende politikere, som i den grad har prioriteret “sammenholdet blandt de magtfulde partier” langt højere end hensynet til de syge borgere og pårørende, som måtte vente i usikkerhed. Flere borgere blev kastet af telefonen og fik besked på, at de bare måtte ringe senere.
Som medlem af Sundhedsudvalget, opdagede jeg på udvalgets møde den 23. november, at der ikke var styr på julen 2022 hos 1813. Derfor tog DF det op som et særskilt punkt på regionsrådets møde den 13. december. DF ville sikre, at de som har brug for lægehjælp ved juletid, skulle betjenes meget bedre end de foregående år. Mødet er optaget på TV og kan ses i sin helhed på Lorry-Kanalen. Der kan man få syn for, at der på ingen måde var tilslutning til DF’s kritiske tilgang og DF’s forventning om skandaleventetider endnu en jul. Tværtimod.
Desværre fik jeg ret. Men, det kan altså ikke køre videre på den måde. Borgerne bliver ført bag lyset med løse løfter, om, at nu bliver det bedre, samtidig med, at sikkerhedsproblemer opstår ved fortsat urimelig lang jule-ventetid.
Nu gælder det julen 2023. Jeg synes faktisk, at “uinteresserede” politikere i Region Hovedstaden, burde stilles til ansvar for deres “Holdningsløse Tidende” attitude. Men, det bestemmer flertallet jo selv – så det kommer der nok ikke noget ud af. Derimod kommer der noget ud af, DF følger sagen og problemet op. Det næste skridt bliver DF’s krav om en evaluering af 1813’s julebetjening. Det næste bliver DF’s vedvarende krav om mere styr på julen for 1813. For borgernes skyld.
Det bliver forøvrigt samtidig mit politiske nytårsønske for 2024. Nu må det være slut med det som mange betragter som talentløs håndtering.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)