19-årig kvinde voldtaget af fire mænd, der filmede overgrebet – tre udlændinge og en dansk statsborger er tiltalt

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har i en nævningesag tiltalt fire mænd for at voldtage en 19-årige kvinde i december 2017 i Herning. Yderligere tre tilfælde af voldtægt indgår i anklageskriftet.

Fire mænd i alderen 23 til 26 år skal til august for retten tiltalt for i forening at have begået voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje mod en 19-årige kvinde ved at hensætte hende i en tilstand, hvor hun ikke kunne gøre modstand. Voldtægten fandt sted i december 2017 i Herning. Ifølge anklageskriftet har de tiltalte bl.a. dopet kvinden med et ukendt stof, tvunget hende til oralsex og indført forskellige genstande i kvindens underliv.

“Der er tale om en art forbrydelse, vi sjældent ser i Danmark. Hovedforholdet i sagen går på, at fire mænd sammen har forulempet en 19-årig kvinde på det groveste. Det er vores opfattelse, at kvinden er blevet dopet og derfor ikke husker overgrebet. Alligevel har vi en detaljeret viden om, hvad hun er blevet udsat for. Og det har vi, fordi de tiltalte undervejs har filmet og taget billeder af dele af overgrebet og distribueret billedmaterialet via det sociale medie Snapchat,” oplyser anklager Iben Ernst Bøttker.

De fire tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden 9. december 2017. Det fremgår af anklageskriftet, at en af mændene er tiltalt for under varetægtsfængslingen at have forsøgt at smugle et brev ud af arresten. I brevet, som blev opsnappet af arrestpersonalet, opfordrer manden et vidne til at afgive falsk forklaring og forsøger desuden at få vidnet og sin egen familie til at true den forurettede til tavshed.

LÆS OGSÅ:  FARVEL! Bande-tyrker udvises for bestandigt

Efterforskningen har afdækket flere tilfælde

I forbindelse med efterforskningen har politiet fået kendskab til, at voldtægten i december 2017 ikke stod alene. Yderligere tre tilfælde af voldtægt begået i perioden 2013-2017 i Herning indgår i anklageskriftet. En af de fire mænd er tiltalt i alle disse tre forhold. I to af sagerne har han begået voldtægten sammen med en af de andre tiltalte.

”Det er gennemgående i sagerne, at mændene har udnyttet en eksisterende relation til at lokke kvinderne ind i en situation, hvor de er blevet frataget muligheden for at modsætte sig handlingerne. Når overgrebene først er kommet frem nu, hænger det sammen med, at de forurettede kvinder har været i tvivl om, hvad de egentlig havde været udsat for, eller forsøgt at glemme overgrebet og derfor ikke anmeldt det til politiet,” siger Iben Ernst Bøttker.

De tiltalte nægter sig skyldige og bestrider også, at den 19-årige kvinde skulle være blevet dopet. Da der er tale om en nævningesag, nedlægger anklagemyndigheden påstand om mere end fire års fængsel. For tre af de tiltalte, som ikke er danske statsborgere, har anklagemyndigheden desuden nedlagt påstand om udvisning med indrejseforbud for bestandigt. Sagen vil køre ved Retten i Herning og er berammet til otte retsdage i perioden 14.-31. august 2018.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)