2 ud af 3 boligejere hoppede i Corona-arbejdstøjet

TOP 10: Mange danskere har brugt Corona-tiden på at renovere og forbedre deres ejerbolig – særligt vægge, lofter og energirenoveringer har stået for tur.

2 ud af 3 boligejere – helårsbolig eller sommerhus – har været aktive i hjemmet eller fristedet i Coronatiden. Foto: Palle Peter Skov/Home

Surdej og strikkepinde blev for mange danskere opskriften på at få tiden til at gå under Corona. Men hvad har danskerne ellers brugt tiden på?

Ifølge en spørgeundersøgelse udarbejdet af analysevirksomheden YouGov, i samarbejde med ejendomsmæglerkæden Home, brugte en stor del også tiden på at forbedre eller renovere deres ejerbolig eller sommerhus.

– Ud fra undersøgelsen står det klart, at danskerne både har haft lysten og ikke mindst tiden til at gribe fat i diverse boligprojekter. Der er blevet renoveret og forbedret alt fra køkkener og badeværelser til terrasser og fitnessrum rundt i de danske hjem, fortæller Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Make-over med rulle og pensel

Særligt hoppede danskerne i arbejdstøjet og gav sig i kast med en make-over af vægge, lofter, gulve eller vinduer. Knap en tredjedel af danskerne har haft gang i rulle, pensel og hammer mm., og det topper listen.

Nummer 2 på listen var projekter rundt om huset, hvor der er lagt nye sten eller brædder på terrasser eller i indkørsler.

Nummer 3 er energirenovering.

2 ud af 3 boligejere – helårsbolig eller sommerhus – har været aktive i hjemmet eller fristedet i Coronatiden.

– Alt i alt har det givet mange hjem et løft, så det er lidt bedre og rarere at bo i, forhåbentligt, og står lidt skarpere, hvis det skal sælges, siger Michael Dalsager.

LÆS OGSÅ:  Smittetilfælde på skoler har relation til allerede kendte smittekæder


Klar fordel ved energirenovering

De mange renoveringer kan ifølge Michael Dalsager være en klar fordel – særligt for de 11 procent, der har foretaget energirenoveringer.

– Uanset om man har efterisoleret, købt ny varmekilde eller nye vinduer, så er sådan en type renovering en fin investering set i lyset af de stigende energipriser, lyder det fra ham.

Det er dog ikke alle, der har haft arbejdshandskerne på og pengepungen oppe.

 • Spørgeundersøgelsen viser, at hver 3. ikke har foretaget nogen former for renoveringer eller forbedringer af deres bolig.
 • Det er særligt aldersgruppen på +60, der har holdt igen med at renovere deres boliger. Her svarede hele 42 procent, at de intet har forbedret eller renoveret.
 • Omvendt lyder det, hvis man spørger aldersgruppen på 18-29 år, hvor over tre fjerdedele har haft arbejdshandskerne på og pengepungen oppe.

TOP 10: Her er listen over danskernes Corona-projekter:

 1. Maling, tapetsering, pudsning (eks. gulv, væg, vinduer, loft)
 2. Ny/renoveret terrasse og/eller belægning i haven eller indkørsel
 3. Energirenoveret (eks. ny varmekilde, nye vinduer/ruder, efterisolering)
 4. Nyt køkken/renoveret køkken
 5. Nyt bad/renoveret bad
 6. Hjemmekontor/hjemmearbejdsplads indrettet/renoveret
 7. Ny/renoveret carport og/eller skur
 8. Nyt tag/renoveret tag
 9. Drivhus/shelter/anneks opsat
 10. Ny tilbygning/inddragelse af førstesal/kælder til beboelse

Note: Totalsummen er på 140 procent – det betyder, at nogle har lavet flere projekter

Kilde: YouGov for home, blandt godt 2000 repræsentative danskere over 18 år, gennemført juli 2021