20-årig varetægtsfængslet for bl.a tyveri og forsøg på tyveri fra biler

Sydøstjyllands Politi anholdt og sigtede torsdag i sidste uge en 20-årig mand for en række tilfælde af tyveri og forsøg på tyveri fra biler, primært begået omkring Skanderborg Station.

Den 20-årige blev varetægtsfængslet i 4 uger, da han fredag den 8. oktober blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens, hvor han stod sigtet for i alt 31 forhold.

16 af forholdene omhandlede tyveri og forsøg på tyveri fra biler, som den 20-årige mistænkes for at have begået onsdag den 6. oktober i tidsrummet mellem 19.30 – 20.30 i området omkring Skanderborg Station. I alle tilfældene blev der brugt en bushammer til at knuse en rude i de enkelte biler.

De øvrige forhold omhandler ligeledes tyveri og forsøg på tyveri fra biler i Horsens, Vejle og Skanderborg. Heraf et tilfælde i Horsens, 2 tilfælde i Vejle og resten i Skanderborg. Alle forhold mistænkes den 20-årige for at have begået i tidsrummet mellem 19. november 2020 og 7. oktober 2021.

Den 20-årige erkendte at have begået omkring 15 af forholdene, men nægtede at have begået de resterende, som skulle være begået den 6. oktober 2021. Han kærede derfor også rettens kendelse med påstand om løsladelse.

Rettens kendelse blev dog stadfæstet af Vestre Landsret.

Sydøstjyllands Politi videreefterforsker nu sagen, bl.a. med henblik på, om den 20-årige eventuelt kan sigtes for yderligere forhold af fx tyveri fra biler, bl.a. fra den række af forhold, der har været ved Skanderborg Station.