21-årig skar pulsåren over på den forkerte – her er straffen

Et skænderi om en cigaret endte med, at en 21-årig mand blev i dag dømt for at have stukket en jævnaldrende mand i armen.

Episoden udspillede sig den 28. oktober 2017 i de sene nattetimer på Helsingør Station. Her henvendte en ung mand fra Humlebæk sig til den 21-årige gerningsmand og spurgte, om han kunne undvære en smøg. Det kunne den 21-årige ikke, og parterne begyndte derefter at kalde hinanden for diverse skældsord.

Der var imidlertid også en tredje person tilstede; det var ham, der uheldigvis endte med at blive omstændighedernes offer. Han kendte begge de to andre, og han forsøgte derfor at få dem til at falde til ro ved at gå imellem dem. Det var imidlertid i netop dette øjeblik, at den 21-årige tiltalte valgte at stikke ud efter manden fra Humlebæk med sin medbragte springkniv. Et stik som endte med at ramme den forkerte, idet kniven skar sig 6 cm ind i overarmen på den unge mand, som havde forsøgt at få lagt en dæmper på den ophidsede situation.

Nu er den 21-årigie idømt to års ubetinget fængsel.

– Retten lagde i sin strafudmåling særligt vægt på, at knivstik generelt er meget farlige, og at den tiltalte i den konkrete sag havde stukket springkniven så dybt i forurettedes overarm, at hans store pulsåre blev skåret over, hvilket bragte ham i livsfare, siger anklagerfuldmægtig David Jarlbæk Homann fra Anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi.

LÆS OGSÅ:  28-årig udlænding efterlyses i forbindelse med drabssag

Forsvareren for den tiltalte havde påstået frifindelse med den begrundelse, at der var tale om et uagtsomt uheld, men retten valgte i stedet at følge anklagerens påstand om, at den tiltalte havde forsøgt at stikke manden fra Humlebæk ned, og at han i den forbindelse måtte have anset det for overvejende sandsynligt, at han i stedet ville ramme ham, der var gået imellem parterne.

Efter at have rådført sig med sin forsvarer, valgte den 21-årige gerningsmand at tage sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke eller modtage dommen.