218 Mickey Mouse-forskere i klimanødråb

Forleden berettede medierne, at 11.000 forskere fra 153 lande har skrevet under på et bemærkelsesværdigt klimamæssigt nødopråb, som blev offentliggjort i medierne over hele verden.

Listen med underskrivere viser, at kun ca. 10 pct. af forskerne beskæftiger sig med klimaforskning. Blandt underskriverne er Mickey Mouse fra ”Institute of the Blind” i Namibia samt rektor Albus Dumbledore fra ”Harry Potter”.

Nu har Berlingske  bragt et lignende klimanødråb, som er underskrevet af 218 danske Mickey Mouse-forskere. Budskabet er, at Danmark skal afvikle produktionen af fossil energi.

Flere af de forskere, der har skrevet under klimanødråbet, har ikke forstand på klimaet, men har valgt at sætte deres uvildighed og troværdighed over styr ved at agere som en aktivistisk part i klimasagen og legitimere den grønne dagsorden.

Det gælder f.eks. lektor Martin Klatt fra Institut for Statskundskab på SDU, som egentlig forsker i dansk-tyske relationer i et historisk perspektiv. Han har imidlertid skrevet under, fordi han som privatperson ”går vældig meget op i klimaspørgsmål”. Underskriften er dog foretaget med forskerautoriteten, skriver prof. Peter Nedergaard i Berlingske.