22-årig mand dømt for hæleri af stjålne designmøbler for millioner

En 22-årig mand fra Aarhus er netop af Retten i Aarhus blevet kendt skyldig i hæleri ved at have videresolgt stjålne designmøbler for mere end en million kroner. Han blev idømt halvandet års fængsel, hvoraf de 15 måneder blev gjort betinget af, at han udfører samfundstjeneste i 200 timer. Tre øvrige personer er sigtet i sagen, som den nu dømte 22-årige betragtes som hovedmand bag.

Den 22-årige har siddet varetægtsfængslet siden den 26. januar, hvor han over for retten erkendte, at han var skyldig i groft hæleri. Sagen har på den måde kørt som en tilståelsessag, og i dag blev straffen så udmålt i Retten i Aarhus.

– Jeg mener, at straffens længde passende viser, at hæleren er et mindst lige så vigtigt led i fødekæden som indbrudstyven. Dog er jeg overrasket over, at en del af dommen blev gjort betinget med samfundstjeneste, da der var tale om meget professionelt hæleri. Jeg skal nu hjem og læse dommens præmisser og vil derefter vurdere, om sagen skal indstilles til anke, siger anklager Jhin Lee, Østjyllands Politi.

Den 22-årige blev anholdt den 24. januar efter en større efterforskning i Østjyllands Politi mod organiseret tyveri og hæleri af designmøbler og lamper. Den 22-årige har igennem mindst 2½ år købt og handlet med stjålne designermøbler via salgssider på internettet, sociale medier og krypterede meddelelsestjenester. Ved ransagning på den 22-åriges bopæl og to andre adresser fandt Østjyllands Politi en stor mængde designmøbler, som er blevet konfiskeret.

LÆS OGSÅ:  37-årig varetægtsfængslet efter røveriforsøg

De øvrige personer i sagen – en 55-årig mand og to kvinder på hhv. 20 og 52 år – blev løsladt efter anholdelsen, men er fortsat sigtet.

Østjyllands Politi anbefaler, at borgerne er opmærksomme, når de køber brugte møbler. Et godt tegn på, at varen kan være stjålet, er, hvis sælger ikke vil kontaktes på almindelig SMS eller telefon, men i stedet bruger Whatsapp, Wickr eller lignende. Husk også, at en kvittering for varen ikke er nogen garanti, og vær opmærksom, hvis sælger beder om kontant, fysisk betaling.