24-årig mand tiltalt for trafikdrab

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod en 24-årig mand for bl.a. uagtsomt manddrab efter en påkørsel af en 19-årig kvinde natten til den 24. juni. Han og bilens tre øvrige passagerer er desuden tiltalt for at flygte fra ulykken.

Den 19-årige kvinde blev natten efter sankthansaften påkørt i vejkrydset Englandsvej/Sundholmsvej på Amager. Hun afgik ved døden om aftenen samme dag.

Den 24-årige mand og de tre øvrige passagerer kørte fra uheldsstedet, men blev anholdt samme dag efter en intensiv eftersøgning.

Anklageskriftet indeholder i alt fire forhold: uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, flugt fra færdselsuheld, hvor en person er tilføjet betydelig personskade, en grov hastighedsovertrædelse forud for dødsulykken samt brugstyveri af motorkøretøj.

»Tiltalepunkterne dækker over et meget alvorligt hændelsesforløb, og vores vurdering er, at der er tale om særlig hensynsløs kørsel,« siger advokaturchef Kristian Kirk Petersen.

Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet, siden han blev fremstillet i grundlovsforhør den 25. juni. Sagen er nu sendt til Københavns Byret, hvor den afventer berammelse.