3 naturlige kosttilskud mod smerter

Mere end halvdelen af danskerne tager kosttilskud hver dag. Blandt de mest populære er multivitaminer, C-vitamin, jern, D-vitamin, fiskeolie og plantebaserede kosttilskud. Flere og flere lader sig rive med af helsebølgen og benytter kosttilskud af den naturlige slags.

Der kan være mange grunde til, at vi supplerer vores kost med naturlige tilskud af forskellig art. Måske ønsker vi at forbedre vores generelle sundhed, eller også døjer vi med konkrete problemer som smerter. I denne artikel kan du læse om tre naturlige kosttilskud mod smerter.

Ingefær

Den knoldede rod har længe været kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber. Ingefær beskytter kroppen mod betændelse og har derfor en gavnlig effekt på smertetilstande, der skyldes inflammation. Eksempler kan være visse gigttyper som slidgigt, skinnebensbetændelse og generel ømhed i muskler og led. Ingefær hjælper nemlig med at reducere betændelse i og omkring leddene. Måske har du ikke den store tiltro til naturlige kosttilskud? Lige med ingefær er det videnskabeligt dokumenteret, at roden har en effekt. Desuden virker ingefær også kvalmestillende og kan lindre transportsyge. Og så styrker du generelt dit immunforsvar ved at indtage ingefær. Så det er bare med at komme i gang, hvis du vil nyde godt af de mange fordele ved den naturlige mirakelrod.

Cannabisolie

Et andet naturligt kosttilskud mod smerter er cannabisolie, også kendt som CBD-olie. Olien er blevet populær både i udlandet og herhjemme, og med god grund. CBD-olie har vist sig at kunne lindre eller fjerne en lang række smerter som for eksempel gigt, migræne, menstruationssmerter, rygsmerter og generelle kroniske smerter.

Med cannabisolie får du den gavnlige virkning af stoffet cannabidiol (CBD), men uden den psykoaktive virkning, som man kender fra rusmidlet cannabis. Du bliver altså ikke høj af at tage cannabisolie, da indholdet af det euforiserende stof THC er minimalt.

Der findes i dag flere forskellige hjemmesider, hvor du kan købe cannabisolie. På https://dk.formulaswiss.com/ kan du købe økologisk CBD-olie i høj kvalitet, som er grundigt testet og analyseret for at dokumentere virkning og eventuelle bivirkninger.

Fiskeolie

De flerumættede fedtsyrer i fiskeolie kaldes også for omega-3 fedtsyrer. Denne type fedtsyrer er en af de essentielle fedtsyrer, som kroppen skal have tilført udefra, og du er derfor nødt til enten at spise dig til fedtsyrerne gennem maden eller tage et kosttilskud. Fisk og fiskeolie er den vigtigste kilde til omega-3 fedtsyrer.

Ligesom ingefær virker fiskeolie også antiinflammatorisk og kan hjælpe på gigtsmerter og andre ledsmerter. Det kan være en fordel at tage fiskeolie som kosttilskud, hvis du ikke er den store fiskespiser, eller hvis du har svært ved at tygge dig igennem de 350 gram fisk om ugen, som Hjerteforeningen anbefaler.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)