3 tips til at redde knækkede spidser uden frisøren

Det er ingen hemmelighed, at et stærkt middel mod usunde, spaltede spidser er en tur forbi frisøren. Men det er lidt svært at se en udsigt til næste frisørtid, og derfor vil denne artikel vejlede dig i hvad du kan gøre selv under lockdown eller i isolation.

Følgende råd er givet af Creative Artist Anne Kithinji – Ejer af Dream Extensions.

1: Vær blid

En god hårplejerutine består naturligvis af børstning af håret. Du bør børste dit hår både morgen og aften, og gerne med en skånsom børste, der er designet til at massere din hovedbund og dermed sætte gang i blodcirkulationen. Når du børster dit hår, er det meget vigtigt, at du er nænsom – børster du lokkerne for hårdt, kan du nemlig risikere at knække håret. Filtrerede lokker er vejen til ødelagte spidser, men når du børster håret jævnligt, er du med til at sørge for, at alle knuder bliver udryddet. Skulle der være en filtret tot i dit hår, er det vigtigt at du forsigtigt redder den ud.

2:  Fugt

Svaret på næsten alle skønhedsproblemstillinger er: fugt. Det gælder også for håret. Tørt hår bidrager til spaltede spidser, knækket hår og en kedelig fremtoning, men fugt skaber derimod glans, styrke og blødhed. Håret bliver tørt af mange forskellige grunde, for eksempel kemiske behandlinger, klima og livsstil. Heldigvis er den gode nyhed, at det er let at tilføre fugt til håret og gøre det blødt og livligt igen. Brug en god hårmaske en gang om ugen til at fugte dine lokker med, så du forebygger fremtidige spaltede spidser. Vælg en hårkur med fugtighedsgivende ingredienser, for eksempel kokosolie, honning, aloe vera eller arganolie. Du kan også bruge en ren olie som hårkur. Uanset hvilken hårkur du vælger, er det vigtigt at du lader kuren sidde og arbejde i håret i mindst 20 minutter. Sørg for at skylle håret grundigt efter og ”luk” håret med balsam, når du afslutter hårvasken.

LÆS OGSÅ:  Sådan undgår du en grim fyrværkeriskade

3: Sovepude

Har du nogensinde drømt om at sove som en prinsesse? Nu har du i hvert fald en undskyldning for at investere i silkepuder eller bambusbetræk til din næste nattesøvn: en pude med betræk af silke eller bambus er nemlig en investering for dit hår. Et almindeligt bomuldsbetræk absorberer rigtig meget fugt, og derfor vil du også opleve mindre tørt hår, når du sover med en pude af silke eller bambus. Derudover er traditionelle pudebetræk ru i overfladen, og det skaber friktioner mellem pude og hår. Hvis du nogensinde har undret dig over, hvorfor dit hår er kruset om morgenen, ved du det nu. Og løsningen? Skift pudebetrækket ud med silke eller bambus! Dit hår glider ubesværet ned ad disse materialer, der bliver ikke skabt friktioner, og dit hår kan beholde sin naturlige fugtbalance. Bambus er et billigere alternativ til den dyre silke, men det er bestemt ikke et dårligt valg: bambus er både nemmere at vedligeholde og rengøre.

4: Pause fra glattejernet

Giv dit hår en chance, og sørg for at lade det få en pause fra glattejern og føntørrere. Det kan virke som spild af tid at lade håret lufttørre eller style håret uden hjælp fra elektroniske apparater, men på langt sigt styrker du dit hår og gør det en kæmpe tjeneste. Hver gang du blæser høj varme mod det eller ”brænder” det med et glattejern, slider du nemlig på hårstråene, og det resulterer i slidte spidser og knækkede hår. Er du ikke tilfreds med din frisure uden styling af krøllejernet, så sæt det op i en hestehale eller knold med en skånsom elastik, eller brug som minimum en beskyttende varmespray i hele håret inden du bruger en el-artikel – HVER gang.

LÆS OGSÅ:  Sådan passer og plejer du din hud i solen