33-årig mand kendt skyldig i drab på sin hustru

En 33-årig mand blev fredag kendt skyldig i drab ved Retten i Sønderborg

 

En 33-årig mand blev fredag kendt skyldig i drab af et enigt nævningeting ved retten i Sønderborg. Den 33-årige mand blev kendt skyldig i at have dræbt sin 27-årige hustru lørdag den 29. januar på asylcenteret Aaløkke i Løgumkloster. Den 33-årige mand har i retten tilstået vold med døden til følge, men nægtet at der var tale om drab.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik en anmeldelse fra asylcenteret den 29. januar klokken 19.11. Den 33-årige blev anholdt og den 27–årige kvinde blev kørt til skadestuen ved sygehuset i Aabenraa, hvor hun blev erklæret død kl. 21.55. Af den efterfølgende obduktionsrapport fremgik, at der var 26 læsioner på kroppen.

Nævningetinget ved Retten i Sønderborg tager på mandag stilling til strafudmålingen.

Nævningeting
Nævningesager er sager, hvor anklageren kræver fængselsstraf på fire år eller mere, eller hvor den tiltalte kan blive dømt til forvaring eller anden anbringelse.
Et nævningeting ved byretten består tre juridiske dommere og seks nævninge.
Hver dommer og hver nævning har én stemme. Nævningene afgiver altid deres stemme først.
Ved et nævningeting afgør de juridiske dommer og nævningene først skyldsspørgsmålet. Efter afklaring af skyldsspørgsmålet voterer både anklageren og forsvareren straffepåstanden, der efterfølgende afgøres af nævningetinget. Byretten afgørelse kan ankes til landsretten.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)