34-årig forsøgt myrdet med maskinpistol

35-årig mand dømt for et drabsforsøg begået i Brøndby.

Den 35-årig mand var tiltalt for at have forsøgt at skyde en 34-årig mand i Brøndby den 18. januar 2021. Drabsforsøget skete på en p-plads og blev begået med en maskinpistol. Ifølge tiltalen, så sigtede den dømte på forurettedes hoved, men denne undgik i første omgang at blive ramt, da maskinpistolen fejlfunktionerede. Da det lykkedes gerningsmanden at få våbnet til at virke, blev forurettede ramt i siden af kroppen, men lykkedes med at komme væk.

Da drabsforsøget skete på offentligt sted med et særdeles farligt våben, havde anklagemyndigheden krævet en straf der gik langt ud over de normale seks års fængsel i sager om drabsforsøg.

”Når man skyder med en maskinpistol på et offentlig sted og ovenikøbet har foretaget rekognoscering før drabsforsøget, så skal man straffes markant – og det er sket i sagen her”, siger anklager Liv Amnitsbøl.

Manden er tidligere dømt for besiddelse af skydevåben.

”Også det forhold har haft betydning for straffen”, siger Liv Amnitsbøl.

Sagen er blevet efterforsket omfattende af Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet hos Københavns Vestegns Politi. Ifølge politiets efterforskning er motivet jalousi.

Den dømte ankede efterfølgende dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)