34-årig udlænding idømt fængsel og udvisning for indsmugling af kokain

Hændelsen fandt sted den 3. maj, hvor den hollandske mand havde gemt 700 gram kokain i bilen.

En 34-årig mand, hollandsk statsborger, er onsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg blevet idømt tre års fængsel og udvist for bestandig for indsmugling af hård narkotika.

Hændelsen fandt sted den 3. maj 2020, hvor den hollandske mand krydsede Sæd Grænseovergang i en personbil og blev taget ud til rutinemæssig kontrol.

Ved kontrollen fattede betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi mistanke til manden og anholdt ham, hvorefter toldere fra Toldstyrelsen med en narkohund undersøgte køretøjet og fandt 700 gram kokain gemt i en kasse vaskepulver i bilen.

Den 34-årige mand blev efterfølgende varetægtsfængslet.

Den hollandske mand har under sagen i første omgang nægtet sig skyldig, men under retsmødet erkendte han indsmuglingen, ligesom han også modtog dommen.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.