37-årig varetægtsfængslet efter røveriforsøg

En 37-årig mand blev i dag varetægtsfængslet i fire uger i Retten i Randers , sigtet for forsøg på røveri mod flere personer i går i og ved butikken Randers ABC-Lavpris på Hobrovej i Randers.

Episoden startede i går kl. 14.22, da den 37-årige kom ind i butikken og forlangte at få flere ekstra penge for en flaskebon. Ifølge vidneudsagn blev den 37-årige sur og fortalte, at han havde et våben, og at ekspedienten skulle åbne kassen. Det gjorde hun dog ikke, og manden gik til sidst ud af butikken.

Uden for butikken tog han nu kontakt til en kvinde og truede med at stikke hende i maven, hvis hun ikke gav sine penge til ham. Da kvinden sagde, at hun ikke havde nogen, forsøgte han at true hende til at gå hen til en hæveautomat og hæve penge til ham. En mand, der opdagede, hvad der skete, trådte dog resolut til og fik hjulpet kvinden i sikkerhed i butikken.

Den 37-årige forsøgte ifølge sigtelsen også at få penge ud af en anden kvinde på p-pladsen. Kvinden var i gang med at pakke bilen med varer, da hun blev passet op af manden. Han truede med at stikke hende eller skyde hende, hvis hun ikke gav ham penge. Hun fik dog skubbet ham væk og skyndte sig ind i bilen til sine to børn og kørte væk.

Imens var politiet blevet tilkaldt, og selvom manden var væk, da de kom, lykkedes det dem nogle få timer senere at anholde manden. Ud fra vidneudsagn og overvågningsbilleder lykkedes det betjentene at finde frem til den formodede gerningsmand, der befandt sig i en lejlighed i Randers.

Den 37-årige nægtede sig skyldig i forsøg på røveri og kærede varetægtsfængslingen.

Kommentarer