Med disse apps kan du introducere dit barn til programmering. Få en basal forståelse sammen med dit barn, eller lad barnet udforske mulighederne på egen hånd.
Programmering behøver ikke være svært. En række apps forsøger at bryde det ned i letforståelige dele, så selv børn kan fange principperne.
I mange af fremtidens jobs, vil en god forståelse for programmering formodentlig være en fordel. Netkablet.dk har derfor testet en lang række apps, som forsøger at lære børn de grundlæggende ting ved programmering.
Her er de 5 bedste apps, sorteret efter barnets alderstrin.
1) Få skildpadden til at gå
Move the Turtle er designet til de minste børn, og kan fint introduceres helt ned til 4 år.
Barnet lærer via drag-n-drop af klodser, at lave et lille program. Hver klods angiver en retning, og når man trykker “play”, bevæger en sød lille skildpadde sig efter anvisningerne.
2) Kom igang på én time
“Hour of Code” er en samling af små én-times sessioner. Der er noget for alle aldre, og projektet er støttet personligt af både Barack Obama, Mark Zuckerberg og Bill Gates.
Der er lagt vægt på, at hverken barnet eller den voksne behøver nogen form for kendskab til programmering for at komme igang.
Det er en samling af web-apps, som kan bruges på både mobilen og computeren.
3) Designet til pigerne
Skaberne bag Goldieblox ønsker at få pigerne interesseret i programmering.
Ligesom hos “Move the Turtle”, skal man planlægge en rute til karaktererne i historien. Historien er godt lavet, og handler om at hjælpe nogle piger med at bage og udbringe cupcakes til alle beboerne i Bloxtown.
4) Til de større børn
Tynker er et stort univers, som har fokus på børn fra 7 år og op. Appen har et samarbejde med Minecraft, som er et bygge-spil, der er utrolig populært blandt 6-14 årige.
Tynker udmærker sig i øvrigt ved at have et forældre-login, hvor man kan følge med i, hvilke koncepter barnet har lært. Det er en stor fordel, hvis barnet bruger appen på egen hånd.
Der er desuden også flotte universer, som er særligt designet til pigerne.
5) Styr et stykke legetøj
Der er også mange fine apps, hvor barnet kan lave et lille program til at styre et stykke fysisk legetøj.
Til de 4-6 årige er der Bee-Bot.
Det er en sød lille gul bi, som kan gives meget simple instrukser, som den bevæger sig efter. Til de større børn findes der kuglen Sphero, som også kan programmeres via den tilhørende App.
Sidst men ikke mindst har Lego Mindstorm et imponerende univers, hvor farmand også kan blive udfordret af de mange sjove funktioner.
Disse apps er særlig gode til at vise barnet, hvordan programmering kan bruges i den virkelige verden – udenfor computerens skærm.
Kilde: netkablet.dk