60 dages fængsel for kommentar på Facebook

Sydøstjyllands Politi modtog den 7. juni 2016 en anmeldelse fra en borger angående en kommentar på Facebook, som borgeren mente kunne være i strid med straffeloven.

Kommentaren var skrevet til et indlæg på TV2 Nyhedernes Facebook-side. Indlægget hed: “Tricktiggere huserer på de danske veje: Sådan snyder de dig”.

’I kommentaren, som anmelderen mente var i strid med straffeloven, tilskyndede den nu dømte andre til at foretage strafbare handlinger og fremsatte udtalelser, der truer, forhåner og nedværdiger romaer,’ fortæller anklager Anja Langeland Jensen og tilføjer: Det er ikke muligt at gengive den præcise ordlyd for opslaget, da retten netop har fundet det strafbart.’

Sagen vedrørende kommentaren blev i dag behandlet ved Retten i Horsens, hvor tiltalen lød på overtrædelse af straffelovens § 136, stk. 1, jf. § 81, nr. 6, der omhandler at tilskynde til en forbrydelse og straffelovens § 266b, stk. 1, der omhandler at fremsætte en udtalelse der truer, forhåner eller nedværdiger en etnisk gruppe. Den tiltalte nægtede sig skyldig.

LÆS OGSÅ:  POLITIBETJENT INDLAGT MED ALVORLIGE LÆSIONER EFTER OVERFALD

Retten fandt den tiltalte skyldig og fastsatte straffen til 60 dages betinget fængsel med en prøvetid på 1 år.

For Sydøstjyllands Politi mødte anklager Anja Langeland Jensen.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb