60 pct. mener at de statsstøttede medier bringer fake news

Bringer danske medier falske historier med fuldt overlæg? Ja, mener flertal af danskerne ifølge den årlige rapport ”Danskernes brug af Nyhedsmedier”, skriver Berlingske.

”Rapporten viser, at danskerne har mest tillid til DR og TV 2 og derefter følger Børsen, Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, lokale aviser, Information og Kristeligt Dagblad, der alle har tilsvarende troværdighed på mellem 6,25-7,24 på en skala fra 1-10. Nederst ligger Ekstra Bladet, der har en gennemsnitlig troværdighed på 4,61.

Ifølge rapporten mener 60 pct. af danskerne, at de statsstøttede danske nyhedsmedier bevidst går efter at levere falske eller forkerte historier. Samtidig er tilliden til nyhedsmediernes uafhængighed ikke særligt stor.

Meget apropos siger Landsstyreformand i Grønland, Múte B. Egede, i Berlingske tirsdag, at en stribe udokumenterede påstande, der blev spredt af TV 2 umiddelbart før det grønlandske valg, påvirkede udfaldet af det tætte grønlandske valg i april, og dermed er diskussion om fake news aktuel”.