Aalborg Universitet placerer sig som det bedste nordiske universitet på ny rangliste

Aalborg Universitet er på fire år sprunget fra en placering som nummer 71 til 23.-pladsen på Times Higher Educations rangliste for yngre universiteter.

Aalborg Universitet (AAU) placerer sig som det bedste universitet i Norden på en ny verdensomspændende rangliste over yngre universiteter. AAU indtager 23.-pladsen på listen, mens det næstbedste nordiske universitet, Aalto Universitet i Finland, er nummer 27.

Ranglisten, som omfatter 200 universiteter under 50 år gamle, er udarbejdet af den internationale rankingorganisation Times Higher Education (THE). De seneste år har AAU taget flere store spring op af listen – fra nummer 71 i 2013 til nummer 23 i år.

Rektor Per Michael Johansen glæder sig over den høje placering.

– Det er en stor anerkendelse til forskere og medarbejdere på AAU, som i mange år ambitiøst har arbejdet med at højne kvaliteten af vores uddannelser og forskningsproduktion. Jeg er overbevist om, at placeringen ikke kun skyldes, at vi har nogle utrolig stærke fagmiljøer inden for de tekniske og naturvidenskabelige fagområder, men at vi også markerer os på områder som medicin, samfundsvidenskab og humaniora, siger Per Michael Johansen.

LÆS OGSÅ:  Første dom i børnepornosag er faldet

Universiteterne på THE-ranglisten for yngre universiteter bliver bedømt på deres undervisning, forskermiljø, internationalt udsyn og videndeling. Listen toppes for tredje år i træk af den schweiziske École Polytechnique Fédérale i Lausanne efterfulgt af fire asiatiske universiteter i Hongkong, Singapore og Sydkorea.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb