Årets bedste tidspunkt at finde en lejebolig

bolig lejlighed

Julen står for døren, og hvis en lejebolig står øverst på din ønskeliste, er der gode chancer for at du får dit ønske opfyldt. I december falder konkurrencen om lejeboligerne, samtidig med at udbuddet er større end resten af året.

December byder ikke kun på et stort udvalg af spiselige fristelser – også udvalget af lejeboliger er større.

Det viser erfaring baseret på data om antallet af ledige lejeboliger på . De seneste par år har antallet af ledige boliger nemlig været langt større i december end årets resterende måneder. Både i år 2016 og 2017 var der hele 20% flere ledige boliger annonceret på Akutbolig.dk i december, end det gennemsnitlige antal ledige boliger pr. måned. December måned bliver derfor årets bedste tidspunkt at søge bolig, da udbuddet af ledige boliger stiger. Samme tendens tegner sig desuden for december 2018.

Julen sætter en stopper for boligsøgningen

Foruden det store udbud af ledige boliger i december, oplever Akutbolig.dk hvert år på denne tid, at aktiviteten falder blandt de boligsøgende. Det fortæller adm. direktør for Akutbolig.dk, Daniel Juhl:

“December er for mange en travl måned, hvor boligsøgningen ofte kommer i sidste række. Det kan dog betale sig, at gøre en ekstra indsats i den travle juletid, hvis du mangler en lejebolig. Chancen for at få fat i en bolig er nemlig langt større nu end resten af året.”

LÆS OGSÅ:  Stor stigning: Danskerne bruger flere penge på boliger

Kombinationen af det store udbud, og den lave aktivitet blandt boligsøgende skaber derfor fordelagtige forhold for dem, der på trods af julen er på jagt efter drømmeboligen.

Ifølge Daniel Juhl bør man desuden slå til i starten af december for at have bedst mulighed for at få fingrene i en lejebolig. Henvender du dig i slutningen af december risikerer du nemlig, at udlejerne selv er gået på juleferie. Det kan betyde, at du først får svar engang i januar, når der igen er flere aktive boligsøgende.

Akutbolig.dk anbefaler derfor de boligsøgende at slå til nu, hvor udbuddet er på sit højeste og konkurrencen samtidig er lav.