Aarhus-bydel plages af “unge”. Politiet tvinges til at bruge flere resourcer i området

Østjyllands Politi sætter ind med flere patruljer ved uroplaget center i Aarhus V

Østjyllands Politi har besluttet at øge tilstedeværelsen ved Frydenlundscentret i Aarhus V. Det sker efter, at både erhvervsdrivende og brugere af centeret den seneste tid har været plaget af uro og hærværk.

– Vi er allerede opmærksomme på, at vi har en udfordring med en gruppe unge, der gør det utrygt at færdes i området. Det er helt uacceptabelt, og derfor har vi i forvejen haft en periode med øget patruljering derude. Men der skal tilsyneladende mere til. Derfor øger vi vores tilstedeværelse med en opsøgende og forebyggende indsats i et tæt samarbejde med kommunen, så vi får ro i området, siger politiinspektør Martin Løye, Østjyllands Politi.

I løbet af det seneste halve år har Østjyllands Politi modtaget flere anmeldelser fra de erhvervsdrivende ved Frydenlundscentret. Blandt andet om en gruppe unge, der generer de forbipasserende, og flere tilfælde af hærværk mod butikkerne.

– Vi har i forvejen et godt samarbejde i vores restauratørnetværk, som betyder, at vi i det hele taget blev bekendt med, at der er en tilbagevendende problematik. Alle borgere skal kunne gå frit omkring uden at blive antastet på gaden og tilbudt hash, og erhvervsdrivende skal kunne have deres butikker i fred. Derfor kan jeg også kun opfordre til, at man ringer til os, hvis man oplever at blive chikaneret på den måde, siger Martin Løye.

24NYT har forgæves forsøgt at at få uddybet hvilke “gruppe unge”, der er tale om. Det er imidlertid ikke lykkes, da vi bliver mødt af en automatisk telefonsvarer.

Kommentarer