Advarsel til borgerne fra politiet

Fyns Politi har i løbet af i går tirsdag den 30. marts 2021 modtaget 6 anmeldelser fra borgere, der var blevet ringet op af personer, der udgav sig for at være fra Assens Politi.

Nummeret der ringes fra, er et gammelt nummer, som i sin tid tilhørte den politistation, der lå i Assens. Derfor er der risiko for, at selv påpasselige borgere bliver snydt, fordi adressen og den gamle politistation dukker op, hvis man googler telefonnummeret. Fyns Politi understreger, at der ikke er noget der hedder ”Assens Politi”, og at nummeret ikke er i brug længere.

Lad være med at besvare opkald fra telefonnummer 6471 1448

Personen, der ringer fra det falske nummer, fortæller til de uheldige borgere, at de har været udsat for et identitetstyveri og /eller, at de er impliceret i en sag om bedrageri. Det er uklart, om dem der ringer fra det gamle politi-nummer er på jagt efter bankoplysninger, Nem-Id eller andre personfølsomme oplysninger, men uanset deres forehavende, skal man ikke oplyse den slags i telefonen. Modtager man et opkald fra ovenstående nummer, så bør man helt lade være med at tage den.

Har du fået et lignende opkald, kan du anmelde det til Fyns Politi på 114. Hvis du i god tro har oplyst eventuelle bankoplysninger eller personlige oplysninger, opfordrer Fyns Politi til, at du anmelder det og får ringet til din bank hurtigst muligt og får spærret kort oa.

LÆS OGSÅ:  Falsk politimand på spil

Fyns Politi undersøger nu sagerne nærmere.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)