Advarsel til Mogensen: Next stop – Gulag

Politiske kommentatorer må gerne analysere, kommentere og udfordre regeringens politik. Men når en politisk kommentator tegner et forkert og injurierende billede af statsministeren og en række socialdemokratiske ministre, så bliver jeg bekymret og så begynder mine alarmklokker altså at ringe, skriver Kasper Sand Kjær, statsministerens håndlanger på medieområdet, i Jyllands-Posten.

Politiske analyser skal analysere politik med saglige, professionelle briller, der gør danskerne klogere på politik, ikke bidrage til en øget polarisering af debatten, fortsætter Kasper Sand Kjær med en advarende pegefinger, mens han henviser til den kritik af regeringen, som den politiske kommentator, Peter Mogensen, er kommet med i Tirsdagsanalysen på TV2: ”Dan Jørgensen er mere klimaminister af navn end af gavn, regimet i Statsministeriet er et terrorregime, regeringen er magtarrogant, statsministeren er næsten rablende, når hun taler om at opnå fuldstændig epidemikontrol, og hendes tur til Israel, Tesfayes tur til Rwanda samt de danske børn i Syrien er eksempler på en amatøragtig optræden fra regeringens side”.

Så nu kommer en venlig advarsel fra regimets håndlanger: Politiske kommentatorer har en enorm magt til at forme den politiske virkelighed, og det kræver derfor, at Mogensen bør tage et meget større ansvar for det, han siger. Mogensen skal vise, at han er sit ansvar bevidst og tager det dybt alvorligt. Han skal være saglig og ikke lade sig farve af sine egne holdninger. Fortsætter Mogensen med at grave grøfterne dybere, vil hans holdninger miste deres berettigelse i den politiske journalistik.

Så nu er du advaret, Mogensen!

Men regeringens håndlanger har også en venlig advarsel til TV2. Det er fint, at mediet bringer Tirsdagsanalysen, men det skal ikke kalde den for en analyse. ”Netop i denne tid, hvor polariseringen af den offentlige samtale vel aldrig har været større, er mediernes ansvar kun blevet vigtigere at være sig bevidst”, siger Kasper Sand Kjær – igen med en advarende pegefinger.

Og til sidst kommer Kasper Sand Kjær med en kollektiv advarsel til alle dem, som i Danmark dækker regeringens politik: I skal droppe hadsk tale og konflikt og være jeres ansvar bevidst.

Man må sige, at Kasper Sand Kjærs advarsler ligner til forveksling det sovjetiske kommunistpartis advarsler til de politiske dissidenter. De blev også advaret mod at grave grøfter og polarisere befolkningen, inden de blev ekspederet til Gulag.

Kasper Sand Kjærs advarsler kommer i direkte forlængelse af Frederiksens pressekritik under coronakrisen. Som alle kan huske har statsministeren fremstillet enhver mediekritik af hendes regering som en trussel mod folkesundheden og til sidst blev hun så fornærmet over kritik, at hun begyndte at så tvivl om pressens motiver og angribe journalisterne personligt. En kritisk presse var i hendes optik ikke blot irriterende, men direkte utålelig, ja, uacceptabel.

Den statsstøttede avis Berlingske har for nylig fyret sin mangeårige klummeskribent, Asger Aamund, på grund af hans politisk ukorrekte meninger. Det bliver derfor spændende at se, om den socialdemokratiske håndlangers skideballe vil få den rapkæftede Mogensen til at falde til patten og tale lidt pænere om det socialdemokratiske terrorregime.

Vi er midt i en agurketid, så for underholdningens skyld håber vi, at fortsættelsen følger.

André Rossmann