Ældre mand dømt – tømte peberspray i Lidl

Dømt for at tømme en peberspray i Lidl

En nu 69-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt tre måneders betinget fængsel for at have tømt en peberspray i Lidl i Viby i oktober sidste år.

Tirsdag den 22. oktober 2019 kl. 18.47 blev Østjyllands Politi kaldt til Lidl på Christian X’s Vej i Viby, fordi flere kunder havde fået det dårligt. Da der i første omgang var mistanke om et muligt kemikalieudslip, evakuerede politiet godt 30 personer i butikken, der alle havde gener i form af hosten, brænden i brystkassen, rødme og svien i øjnene, trykken for brystet, svimmelhed og vejrtrækningsbesvær.

Området omkring Lidl blev afspærret, mens Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab ”HazMat” undersøgte området nærmere. Der blev dog ikke fundet spor af farlige kemikalier.

Peberspray tømt i indgangspartiet

Det viste sig, at kunderne var blevet udsat for peberspray, som den dengang 68-årige mand havde sprøjtet ved indgangspartiet, hvor de godt 30 personer alle havde passeret.

Via overvågning og elektroniske spor fandt politiet frem til gerningsmanden, der senere samme aften blev anholdt på sin bopæl i Aarhus Vest. Her fandt politiet flere ulovlige pebersprays, som han blev sigtet for at have indført i Danmark. Derudover blev han sigtet for grov vold ved at have udsat flere personer for peberspray. Den spray, han havde brugt i Lidl, blev fundet i butikken.

Den 69-årige mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt tre måneders betinget fængsel med tilsyn af Kriminalforsorgen og et vilkår om at undergive sig psykiatrisk behandling.

LÆS OGSÅ:  Kvinde sigtet for vold efter hun brugte peberspray

”Jeg er godt tilfreds med dommen. Det påvirkede et større antal personer, og retten var enig i, at det var et angreb af farlig karakter, der blev henført til bestemmelsen om kvalificeret vold i straffelovens § 245”, siger anklagerfuldmægtig Pia Udbye.

Den 69-årige mand modtog dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)