Ældreplejen domineres af underklassen

Når danskerne ikke kan regne med en værdig ældrepleje, skyldes det, at SOSU-professionen domineres af underklassen, skriver underviser og forfatter Geeti Amiri i Berlingske.

”Majoriteten vil ikke tale om, hvorfor der ikke findes et flertal af børn fra middelklassen eller den øvre middelklasse på SOSU-uddannelsen. I stedet taler man om dårlig løn og arbejdsforhold som årsager til, at de ressourcestærke børn fravælger faget.

SOSU-uddannelsen er opsamlingsstedet for unge og voksne, som sjældent har oplevet milde livsomstændigheder, som sjældent har haft privilegiet af at drømme, fordi det forudsætter tryghed. Besøg en vilkårlig SOSU-skole og det vil stå klart, at der går elever på uddannelsen, som har det tilfælles, at de kæmper med omstændigheder formet af et liv på bunden af samfundet. Ingen har troet på, at de kunne blive til noget.

På en måde udgør SOSU’erne vores samfunds kasteløse. Uddannelsen tages alt for tit i mangel på muligheder, fordi samfundet ikke har højere forventninger til de elever, der dominerer SOSU-uddannelsen”.