Afhængig af mobilen? Der er hjælp på vej fra Apple

Modelbillede.

Vi bruger mobilen mere og mere, og nu mener Apple vi bør få hjælp til at begrænse vores brug af mobilen. De lancerer derfor snart en række nye features til iPhones, som skal få os til at bruge mobile mindre.

På Apples årlige Worldwide Developers Conference (WWDC) d. 4- 8. juni, annoncerede Apple netop en række nye features i det næste mobil styresystem IOS 12.

IOS 12 er estimeret til at blive lanceret i september, og bliver så tilgængeligt for alle iPhones. Det indeholder en række features, som skal hjælpe os med at bruge mindre tid på vores mobil. Det er nye toner fra tech-giganten Apple.

Nye features afslører hvor meget du bruger mobilen

En ny feature kaldet “Activity reports” logger rapporter over hvor meget tid der bruges foran skærmen.

Det kan bl.a rapporteres, hvor meget man bruger mobilen per uge og hvilke apps man bruger. Sidst men ikke mindst kan man aflæse, hvor mange gange man tager mobilen frem om dagen.

Her er et screenshot fra en af de nye funktioner:

Angiv hvor mange minutter børnene må spille og browse

Der kan også sættes grænser for brug af apps, som fx. kan være en nyttig til at hjælpe forældre med at begrænse børnenes tid foran skærmen. Denne funktion hedder “App limits”, og kan også sættes til at begrænse brugen af websites og browsing.

LÆS OGSÅ:  Nu igen: Løsnede hjulbolte!

Der kan desuden udvælges en række apps, som altid at må forstyrre brugeren og anvendes ubegrænset, så man eksempelvis altid kan kontaktes af sine forældre, eller få vigtige notifikationer fra udvalgte apps. Brugeren/forældrene er naturligvis selv i kontrol her.

Ny undersøgelse viser hvor afhængige vi er af mobilen

Nye tal viser, at vi hiver moblien frem oftere og oftere, og toilettet er et af de steder vi bruger mobilen meget flittigt.

85% af 18-34 årige bruger mobilen under toiletbesøg, og lidt mere overraskende er det, at hele 17% af 18-34 årige tjekker mobilen under sex!

Et andet tal der kan overraske er antallet af gange vi hiver mobilen op af lommen. Næsten hver 10. dansker hiver mobilen frem mellem 50 og 100 gange om dagen, og for enkelte af os er det op mod 200 gange om dagen.

Kilde: Netkablet.