Afhjælp ujævnheder i huden via laserbehandling

Din hud er hele tiden udsat for elementerne, om vinteren er det kulde og vind og om sommeren er det solen, derfor kan den have brug for lidt ekstra hjælp for ikke at falme på grund af vind og vejr eller alderdommen.

 

Fraktioneret CO2-laserbehandling er en af de ting på markedet, du kan prøve for at afhjælpe begge dele. Du behøver ikke at vente længe for at se resultatet. Du kan se en synlig effekt i løbet af bare 2-3 måneder.

 

Hvad er CO2-laserbehandling?

Ved CO2-laserbehandling bruges laserlys til at behandle vævet i det valgte område. Mængden af energi fra lysten kan justeres alt efter, hvor kraftig en effekt man ønsker.  Laserlyset påvirker vævet ved at opvarme vævet. Der sker reelt en mild forbrænding af huden i små punkter. Det gøres for at aktivere en helingsproces på selve området, der heler ved hjælp af den omkringliggende ubehandlede hud.  Hele den proces stimulerer dannelse af nyt bindevæv.  Det resulterer i en overfladisk fornyelse af huden. CO2-laserbehandling er derfor også mest kendt for at være velegnet til udglatning af ar efter acne, men det kan også bruges til andre behandlinger.

 

Hvad behandler CO2-laserbehandling?

Man behandler flere ting ved hjælp af CO2-laser.  Laserbehandling anvendes primært i ansigtet, men kan også anvendes på hals, bryst og hænder. Der er også eksempler på, at det kan være effektiv mod ar efter acne. Herunder er en udførlig liste af de ting, en CO2-laserbehandling kan.

 

  1. Reducere solskader
  2. Mindske rynker
  3. Reducere ujævnheder
  4. Skaber en glattere og fastere hudstruktur
  5. Skaber en mere ensfarvet glød

 

Hvordan er effekten af CO2-laserbehandling?

Når huden opvarmes af laserlys, trækker den sig sammen, og der vil dannes nye elastiske og kollagene fibre.  Herefter øges fugtbindingen i huden. Dette giver tilsammen mere ensfarvet hud og en fastere hudtekstur, så man fremstår yngre.

Man vil kunne se noget resultat efter en uge. Man vil se yderligere resultat op til 4-5 måneder efter laserbehandlingen, eftersom der sker en øget kollagendannelse.  Slutresultatet holder i årevis og forsvinder i takt med, at huden ældes.

 

Hvad sker der med huden efter laserbehandling?

Huden vil være påvirket i en uge. Lige efter behandlingen vil huden være rød. Der kan opstå hævelse og en let mørkfarvning af huden.  Et par dage efter, typisk 3-5 dage, vil huden skalle og derfor være rødlig. Det aftager de efterfølgende dage. Det kan derfor være en god idé at holde fri fra arbejde i den periode eller arbejde hjemmefra.

Undgå solbadning og solarium mindst 2 måneder efter behandlingen for at undgå pigmentforandringer. Hvis du alligevel er ude i solen, så sørg for at bruge solcreme med en faktor på 50-60 med både UVA- og UVB-filter.

Hvor mange behandlinger skal man have?

Ofte anbefales det, at man foretager 2-3 laserbehandlinger af 30-60 minutter med minimum en måneds interval.  Sørg altid for at søge råd hos en autoriseret klinik, hvis du er usikker på, om en behandling vil være godt for din hud.

 

Priser på fraktioneret CO2-laserbehandling

Priser på laserbehandlinger kan variere alt efter, hvor i landet du foretager behandlingen, og hvilket sted på kroppen du vælger at blive behandlet. Typisk vil prisen på en CO2-laserbehandling være mellem 5000 – 13000 kr. I den billige ende er behandlinger ved øjne eller munden. I den dyre ende er laserbehandling i hele ansigtet og hals.