Afrikaner udfører tricktyveri mod 79 årig kvinde

I morges anmeldte pårørende til en 79-årig kvinde fra Jyllinge, at den 79-årige tirsdag eftermiddag kl. ca. 1400 var blevet opsøgt af en fremmed mand, som hun havde udleveret sine betalingskort, koder og NemID til.

Inden mandens besøg var hun blevet ringet af en anden mand, der oplyste at ringe fra hendes bank. Han havde oplyst, at der var noget galt med hendes betalingskort, som banken ville afhente hurtigst muligt.

Den 79-årige var efterfølgende blevet ringet op af en person, der udgav for at være fra politiet, og som forklarede, at hendes betalingskort var involveret i en større, men hemmelig sag fra Jyllinge-området.

Kvinden blev instrueret i at holde sagen hemmelig for andre. Da en mand så dukkede op, fik han efter en længere snak, hvor den 79-årige ikke anede uråd, udleveret de ønskede kort og koder mv. En pårørende opdagede dagen efter, at der var foretaget uberettigede hævninger på den 79-åriges kort indtil videre for ca. 24.000 kr.

Manden, der havde fået kortene mv. udleveret, blev af den 79-årige beskrevet som: mand, afrikansk af udseende, dansktalende, 20-30 år, ca. 170 cm høj, kraftig af bygning, kort sort hår, iført grå træningsdragt og kasket med et mønster foran. Politiet har optaget rapport om tricktyveriet og forsøger nu via eventuel overvågning ved pengeautomater at få identificeret den eller de mistænkte i sagen.

Politiet advarer generelt mod denne type af henvendelser, der afviger fra den normale fremgangsmåde, når en kunde bliver kontaktet af sit pengeinstitut. Foretag eventuelt en kontrolopringning, hvis man er i tvivl om noget, og udlever aldrig betalingskort og fortrolige/personlige dokumenter til fremmede, der ikke har legitimeret sig, eller som man kender som ansatte i sit pengeinstitut.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have set den beskrevne mand eller andre, som han kan have været i selskab med, i Jyllinge tirsdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.