Afsløring: Her er kodeordet for Dronning Elizabeths død

Få begivenheder i verden pådrager sig opmærksomhed i en grad, som når et medlem af det britiske kongehus går bort. De fleste af os, kan eksempelvis huske, hvor vi var – og hvad vi foretog os – da nyheden om Prinsesse Dianas død ramte os.

Tydeligst i hukommelsen står måske scenerne fra de kongelige begravelser. På trods af begivenhedernes triste natur, så kan de fleste af os ikke lade være med at finde ritualerne fascinerende. På én og samme tid bliver de kongelige endnu mere kongelige, mens det står klart, at selv dem med blåt blod i årene, naturligvis, er dødelige.

Beskeden om en monarks død har til alle tider været præget af stor formalitet. Dette gælder om noget for det britiske kongehus.

Den første som modtager besked, det øjeblik den nu 90-årige dronning Elizabeth II en dag går bort, vil være den engelske premierminister. Det bliver dronningens personlige sekræter, som har ansvaret for opkaldet til ham eller hende .

Og selvom opkaldet vil blive foretaget på top-sikrede telefonlinjer, så vil et kodeord blive anvendt, som der er tradition for.

Daily Mail bringer et omfattende indlæg om detaljerne, som omgiver den engelske dronnings død, og avisen kan efter en omfattende research med en lang række anonyme kilder afsløre, at koden for dronning Elizabeths lyder: ‘London Bridge is down’ (London bridge er nede).

Herefter igangsættes øjeblikkeligt en nærmest endeløs række af ritualer, som vil strække sig over de efterfølgende 10 dage.

Er du tilhænger af kongehuset som institution, og hvad tænker du om de begivenheder, der hører med til kongefamiliernes skelsættende begivenheder? Brug kommentarfeltet herunder og del del gerne artiklen på facebook.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb