Site icon 24NYT

Akademikerledighed er symptom på velfærdsstatens forfald

Næsten hver ottende mellem 25 og 29 år med en lang videregående uddannelse var sidste år ledig, viser en analyse fra fagforeningen Lederne, der baserer sig på tal fra Danmarks Statistik.

Nærmere bestemt var ledigheden på 12,2 pct. blandt de 25-29-årige med en lang videregående uddannelse. For alle 25-29-årige lå ledigheden sidste år på 7,1 pct., mens den generelle ledighed lå på 3,9 pct.

Det er især unge med en lang videregående humanistisk og teologisk uddannelse, der er ramt.

24NYT: Virkeligheden i det halvsocialistiske Danmark er, at nyuddannede står for en fjerdedel af alle dagpengemodtagere. En nyuddannet fra universitetet kan gå fra en SU-sats på 6.000 kr. til en dimittendsats på ca. 13.000 kr. og bliver så rig, at det er nærliggende at ”tage en slapper” efter endt studium på skatteydernes regning.

Det medfører, at nyuddannede udnytter systemet og er meget kræsne med, hvilke job de er villige til at tage. De går i flere år og venter på drømmejobbet, mens de faktisk burde være villige til at tage et ufaglært job bag kassen i Kvickly.

Det er et klart symptom på velfærdsstatens forfald, at så mange nyuddannede er arbejdsløse, selv om langt de fleste kunne få et job lynhurtigt. Det er også spild af samfundets ressourcer.

Exit mobile version