Efter aktion mod Black Army: 39-årig idømt 3 års fængsel

En 39-årig mand fra Grindsted er i går af Retten i Aarhus blevet idømt tre års ubetinget fængsel for over flere omgange at smugle i alt 635 gram kokain fra Holland til Danmark. Transporterne af kokain foregik fra sommeren 2016 til sommeren 2017.

Den 39-årige blev anholdt d. 9. august i år af Særlig Efterforskning Vest. Anholdelsen skete i forlængelse af en større aktion i Herning og Vejle i juni mod Black Army, hvor otte personer blev anholdt for mistanke om omfattende handel af narkotika.

Den 39-årige modtog sin dom torsdag eftermiddag og er fortsat varetægtsfængslet.

– Dommen er et resultat af politiets målrettede indsats mod den organiserede bandekriminalitet, og jeg er tilfreds med udfaldet. Selvom den 39-årige var ustraffet, blev han idømt tre års ubetinget fængsel. Det viser, at retten ser med stor alvor på handel med hård narkotika, siger anklager Rasmus Gyldenløve, Østjyllands Politi.

Sagen mod den 39-årige er del af en større sag, hvor Særlig Efterforskning Vest har efterforsket mod Black Army i Herning. Indtil videre er der afsagt dom over fem personer i sagen, mens fem yderligere sigtede fortsat sidder varetægtsfængslet.