Aktivistiske eksperter beskytter coronaramte muslimer

Både de røde partier og eksperterne advarer mod at stigmatisere indvandrere, der er ramt af corona, skriver Berlingske. De argumenterer bl.a. med, at mange indvandrere har job, som eksponerer dem for smitte, og at de bor tættere sammen og ofte er en del af større familier.

Omvendt har bl.a. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og lederen af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, luftet deres frustration over, at mange med udenlandsk baggrund ikke har fulgt de retningslinjer, som det store flertal i befolkningen følger.

Eksperterne argumenterer med, at smitten blandt udlændinge skyldes, at mange har job, hvor de udsættes for smitte. Eksperterne har formentlig et ønske om at beskytte de etniske minoriteter, men de risikerer at gamble med deres troværdighed, for det har vist sig, at smitten snarere er sket via begravelsesoptog og muslimske eidfester.

Kritikerne af indvandringen ser smittespredningen via eid-festerne og begravelsesoptogene som et bevis på, at nogle indvandreres religiøse og kulturelle normer konstant udløser problemer.