Aktuelt teater om Danmarks deltagelse i Irakkrigen

“Mens vi venter på Irakkommissionen” er en satirisk gennemgang af de faktorer, der gjorde Danmark til en krigsførende nation

I disse dage diskuteres Danmarks deltagelse i Irakkrigen på fuldt blus. 28. februar spiller den satiriske teaterforestilling Mens vi venter på Irakkommissionen i Skuespilhuset på Det Kongelige Teater – og der bliver ikke lagt fingre i mellem, når bevæggrundene for krigsdeltagelsen tages under kærlig behandling.

I marts 2003 gik Danmark nemlig med i amerikanernes invasion af Irak. Hvad der er op og ned i materialet, der fylder tusindvis af sider, har lige siden været diskuteret flittigt. Men hvad der kastes i glemslens ocean, har det med at skylle op igen.

Skuespiller Peter Larsen træder igen i karakter som Kultursociolog Jørgen Andersen, og leverer en humoristisk og satirisk teaterfortælling, der går ombord i de fortællinger, der førte til beslutningen om angrebskrigen mod Saddam Hussein. Det er et betændt stykke samtidshistorie, der kommer under kniven, men Jørgen Andersen vil med vanlig tæft vende åben-mund-og-polypper til forundring og latter.

Mens vi venter på Irakkommissionen er aktuelt teater, der skræller lagene af sagen, som fik alvorlige konsekvenser i både Danmark og udlandet.