Alle venter på en ny Mette


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Statsminister Mette Frederiksen (i det følgende kaldet Mette) har iscenesat sig mange gange. Hun har været Røde Mette, Grønne Mette, Corona-Mette, Forsvars-Mette, Makrel-Mette – listen er lang.

Under corona-pandemien 2021-2022 har den magtarrogante Mette vist sine diktatoriske tilbøjeligheder og truffet beslutninger, der har kostet meget i offentlige udgifter og menneskelige omkostninger. Danskerne hyldede dog Mette og klappede som umælende får.

Ligeledes under pandemien har danskerne oplevet den udskammende Mette, der har fordømt og udskammet danske kendisser for, at de tog på badeferie i Dubai, selv om det skete inden for de corona-regler, som statsministeren selv havde indført.

Senere har hele Danmark set, at den folkelige Mette spiser makrelsalat- og leverpostejmadder. Mette er nemlig ekstrem dygtig til at bruge de sociale medier i sin politiske kommunikation. Hun udnytter uhyre effektivt, at makrelsalat og leverpostej virker blandt de fleste danskere.

Efterfølgende har man set den belærende Mette, som har beskyldt danskerne for dårlig arbejdsmoral. Socialdemokratiet opfatter nemlig sygeplejersker, sosuer, pædagoger mv. som ”velfærdssoldater”, der skal arbejde mere og mere for at holde det socialdemokratiske velfærdsmaskineri i gang. Mette har derfor gentagne gange råbt op om og harceleret over danskernes dårlige arbejdsmoral.

På Folkemødet på Bornholm gav Mette den som den sårbare Mette. Her mødte hun i sin første offentlige optræden siden overfaldet og fortalte om ikke at være sig selv, om at søge hjælp for første gang, og om at være skuffet over både EP-valg og sløje meningsmålinger, hvilket har fået hende til at gå i ”tænkeboks”.

Når Mette er færdig med at sidde i tænkeboksen, kan danskerne være sikre på, at hun vender frygtelig tilbage med en ny udgave af Mette. Hun skal bare finde på en smart, ny fortælling eller finde en ny vælgergruppe, hun kan udskamme eller skælde ud på.

Alle venter på en ny Mette og spændingen stiger minut for minut.

André Rossmann

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)