Anmeldelse om lastbil med mistænkeligt indhold

Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 09.45 fik politiet via alarm 112 melding om, at en udenlandsk lastbil var ankommet til virksomheden Novo Nordisk med varer til virksomheden. Blandt varer kunne der ifølge anmeldelsen befinde sig noget, som kunne være farligt for mennesker i nærheden.

Den anmeldelse medførte en stor udrykning fra både politiet, ambulancer og redningspersonale i øvrigt, ligesom virksomheden iværksatte egen sikkerhedsprocedure, således at personalet blev evakueret.

Hovvejen forbi virksomheden blev afspærret, mens politiet med tilkaldte sprængstofhunde og med assistance fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste undersøgte den pågældende lastbil.

Resultatet af undersøgelserne var, at der ikke blev fundet noget mistænkeligt hverken i eller ved den pågældende lastbil eller hos chaufføren, hvorfor virksomhedens evakuerede personale kl. ca. 12.20 kunne vende retur til arbejdspladsen. Herefter blev myndighedernes indsats afsluttet i området, og Hovvejen var igen farbar fra kl. ca. 12.35.
I mellemtiden var anmelderen – en 37-årig mand med udenlandsk oprindelse – blevet afhørt grundigt omkring sin mistanke mod den pågældende lastbil som baggrund for den foretagne anmeldelse.

Politiet vurderede herefter, at der ikke var grundlag for at sigte den 37-årige for falsk anmeldelse, men at der tilsyneladende var sket en slags sproglig misforståelse mellem de involverede parter på grund af anmelderens udenlandske oprindelse.
Politiet og de involverede parter vil nu efterfølgende evaluere forløbet, hvor ingen personer kom til skade.