Anmeldelse om person med skydevåben – Aktionsstyrken indsat

En anmeldelse om, at en person skulle være i besiddelse af et skydevåben, fik torsdag Nordsjællands Politi til at sende flere patruljer til Birkerød.

Anmeldelsen kom torsdag formiddag og Nordsjællands Politi har lige siden været i området omkring Birkerød Kongevej og Kajerødvej, ligesom også Aktionsstyrken senere på dagen kom til stedet.

– Når vi får anmeldelse om, at en person kan være i besiddelse af et våben, tager vi ud fra en konkret vurdering af situationen en række forholdsregler blandt andet i forhold til sikkerheden både for borgerne, den person som det handler om og i forhold til de patruljer, som bliver sendt afsted. Vi ved godt, at en så massiv tilstedeværelse kan være med til at vække bekymring hos borgerne, men netop af hensyn til aktionen og sikkerheden, er det er desværre ikke altid, at vi kan fortælle alle detaljer i en sag, siger vicepolitiinspektør Jan Bo Hedager fra Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi har i forbindelse med sagen anholdt en person og har for øjeblikket ikke yderligere kommentarer til sagen.