Ansat ved Vor Frelsers kirke angreb israelsk gæst

Om formiddagen den 21. november besøgte Uri, en israelsk udvekslingsstuderende ved Aarhus Universitet, Vor Frelsers Kirke i København sammen med sine forældre. De var sammen på en uges Danmarkstur.

Den smukke udsigt fra kirketårnet  i Vor Frelsers kirke i København skulle have været afslutningen på, hvad der for Uri og hans forældre havde været en uges skøn rejse rundt i Danmark.

Besøget i kirken, som er et af Københavns mest kendte landmærker, endte dog helt anderledes. 

”Da min mor, som selv er studerende, skulle vise sit studerendekort i skranken, forandredes ekspedientens udtryk fuldstædigt.”, fortæller Uri.

Af kortet fremgik det, at hun var fra Israel, og det fik ifølge Uri eskpedienten til vredt at udbryde: ”I don’t like Israel”, hvorefter hun, ifølge ham, smed moderens kort på skranken.

Uri og hans forældre gik alligevel op i tårnet som planlagt, men var rystet af hændelsen. Uri kunne mærke, at hans mor var ked af det.

”Da vi var på vej ud igen, sagde jeg til ekspedienten, at jeg syntes, min mor fortjente en undskyldning”.

Skubbes ned af trappen

Eskpendientens reaktion lod ikke vente på sig, men var langt fra i form af en undskyldning.

”Damen kom ud af skranken, og sagde ’bye bye’ til mig, mens hun aggressivt skubbede til mig”, fortæller den israelske studerende.

Han sagde til ekspedienten, at han ville politianmelde hændelsen og prøvede at tage sin mobiltelefon ud af lommen for at tage et billede af hende til anmeldelsen, men det medførte blot, at hun skubbede så kraftigt til ham, at han snublede nogle trin nedad en trappe, fortæller Uri.

LÆS OGSÅ:  CPR fylder 50 år... og andre fakta om årgang 1968

Han formåede dog at holde balancen og lande på fødderne, men hans ting spredtes over det hele.

Tumulten gjorde at nogle folk kom hurtigt til stedet. Ekspedienten løb en etage opad, mens Uri og hans forældre gik ud og prøvede at få fat i politiet.

Vidne: Det var en chokerende oplevelse

En ung kvinde, som befandt sig på stedet, bekræfter over for 24NYT, at den ubehagelige episode fandt sted.

“Jeg var på vej ned ad trappen i kirkespiret og hørte pludselig noget, der lød som tumult. Pludselig kunne jeg høre, hvad der lød som om en person faldt ned ad en trappe.

Kvinden skyndte sig omgånde ned, for at se hvad der var sket og for at hjælpe.

“Da jeg kom ned, kunne jeg forstå, at det var en ung mand (den udvekslingsstuderende red.) , der var blevet skubbet ned af trappen af en kvindelig medarbejder i kirken. Den unge mand virkede forskrækket over episoden og forsøgte at få et billede af kvinden med sin telefon. Det ville hun ikke lade ham få, så i stedet ringede han til politiet.”

Vidnet var selv efterfølgende chokeret over episoden, og hun oplevede ikke den unge studernede som værende agggressiv.

“På mig virkede den unge studerende slet ikke som en aggressiv type. Han var simpelthen forskrækket over det, der var sket”, siger vidnet, der også bemærker, at kvinden fra kirken selv efterfølgende virkede forskrækket.

LÆS OGSÅ:  Danmark bliver medlem af latterligt "råd" – Anders Samuelsen er "glad og stolt"

Politianmeldt

Udover episoden i kirken understreger den unge studerede, at han har været glad for sit studieophold i Danmark:

”Hændelsen kom helt bag på mig. Den passede slet ikke med min øvrige oplevelse af Danmark siden starten af semesteret. Og at dette kunne ske i en kirke, kunne jeg slet ikke forestille mig ”, siger den skuffede studerende, som nu har anmeldt sagen til politiet.

24NYT har forsøgt at få en kommentar til sagen fra Vor Frelsers kirke, men vi har indtil videre ikke modtaget svar.

Politiet har meddelt den studerende, at de tager sagen alvorligt og at de forsøger at færdiggøre den, inden han forlader Danmark.

Københavns politi har oplyst til 24NYT, anmeldensen behandles som en voldssag med den skærpende omstændighed, at der er tale om en ”hatecrime”.

Da sagen stadigt efterforskes, kan politiet på nuværende tidspunkt ikke knytte kommentarer til selve hændelsen.