Antallet af påkørte hunde stiger i den mørke tid

hund strand
Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Vagtcentral modtager flere henvendelser om påkørte hunde i de mørke vintermåneder fra november til og med januar. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at man som hundeejer anskaffer sig reflekser til sin hund.

Statistik for henvendelser til Dyrenes Vagtcentral 1812 om påkørte hunde

Vi går en tid i møde, hvor dagene hurtigt bliver mørkere og mørkere, og gadelygterne må tændes tidligere. Det kan være svært at se hinanden i trafikken og risikoen for at komme galt afsted øges. Men ligesom det er vigtigt, at man påfører sig reflekser – hvad enten man er ude at cykle, løbe en tur eller sågar bare går en tur – er det en ligeså god idé at give sin hund reflekser på, når man er ude at lufte den.

LÆS OGSÅ:  Udlænding skubber 87-årig dame og stjæler hendes penge
Statistik for henvendelser til Dyrenes Vagtcentral 1812 om påkørte hunde.

Tal fra Dyrenes Vagtcentral viser, at det er i vintermånederne november, december og januar, at flest henvendelser om påkørte hunde tikker ind. Således modtog Dyrenes Vagtcentral i 2016 alene i de tre måneder 109 henvendelser om påkørte hunde, hvilket dermed udgør mere end en tredjedel af årets samlede antal henvendelser.

Af den grund opfordrer Dyrenes Beskyttelse på det kraftigste, at man også sørger for at lyse hunden op, og dermed gør den synlig for billisterne.

Det kan være i form af reflekser eller lygter, som kan påføres hundens vest eller halsbånd.

“I de mørke vinterperioder kan det være svært at se hunde i trafikken, og derfor sker der flere påkørsler af hunde i disse måneder. Det er ikke nok selv at holde hunden i snor og selv være synlig. Hunden skal også være lyst op, enten i form af refleks eller lygter,” siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

LÆS OGSÅ:  FACEBOOK: MAN MÅ IKKE MENE, AT GLISTRUP HAVDE RET.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb