Antisemitismen rører på sig – også i Danmark


I sektionen “24NYT Kommenterer” bringer vi kommentarer til nyheder og indlæg, som de etablerede medier har bragt, og som 24NYT har et politisk ukorrekt syn på. 
 

Jødehadet går aldrig væk. Det stikker sit hæslige fjæs alle vegne – bare spørg i Amsterdam, Bruxelles, Budapest, Hamborg, Malmø og Paris”, skriver Adam Holm i sin klumme i Berlingske den 27. april (https://www.b.dk/kommentarer/antisemitisme-verdens-aeldste-had-roerer-paa-sig).

Læser man klummen, kunne man få det indtryk, at Danmark er en jødeelskende oase i Europas antisemitiske hav. At antisemitismen i Danmark har stolte traditioner, skrev 24NYT imidlertid om ved flere lejligheder, senest: https://24nyt.dk/klumme-kaere-ambassadoer-lad-dig-ikke-narre/ 

Vi kan også henvise til AKVAH’s (Det Jødiske Samfunds sikkerhedsorganisation, red.) seneste rapport om antisemitisme i Danmark (2016). Den overordnede konklusion er, at AKVAH i 2016 registrerede 22 tilfælde af antisemitisme; 4 færre end i 2015. Der er tale om 1 drabsforsøg, 2 trusler, 17 antisemitiske ytringer, 1 tilfælde af hærværk og 1 tilfælde af anden chikane. Antisemitismen kommer også til udtryk gennem verbale ytringer. I den kategori er det gået den forkerte vej, da der i 2015 blev registreret 11 tilfælde.

Da antallet af muslimske antisemitter i Danmark stiger støt, må man regne med, at antallet af antisemitiske hændelser vil stige tilsvarende.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)